Om oss

EsterCare är ett bolag inom femtech som erbjuder kvinnor digital vård.

Via vår app kan kvinnor boka digitala vårdmöten med vår erfarna vårdpersonal, samt läsa vetenskaplig information om sin kropp. EsterCare kombinerar på ett unikt sätt kunskap och tillgång till digital vård för kvinnor på ett ställe.

Vårt mål som bolag inom femtech är att hjälpa kvinnor att ta kontroll över sin hälsa och få en bättre förståelse för sin kropp. Vår vision är att förbättra välmåendet hos kvinnor.

Founders of Ester Care

Vår Historia

När specialistläkaren inom gynekologi och förlossning, Helena Graflund Lagercrantz, var gravid under våren 2020 och coronapandemin slog till fick hon från en dag till en annan lägga om sin mottagning på Danderyds sjukhus till digital rådgivning. Det här ledde till att många av de kvinnor som annars alltid kommit in till kliniken för sitt besök numera kunde prata med Helena över telefon, vilket var enormt uppskattat – och hon blev snabbt fullbokad. Det Helena upptäckte var att många av de kvinnor som hon annars trott att hon behövt träffa fysiskt för att kunna hjälpa, kunde hon rådge via digitala medel, vilket blev en ögonöppnare för ett mer effektivt och tillgängligt alternativ av kvinnovård.

Därför startas EsterCare. Kvinnor ska kunna leva till sin fulla potential oavsett tid i månaden eller period i livet, och få hjälp när det behövs. Kvinnor ska få hjälp av läkare som vet hur kvinnokroppen fungerar och som vet vilka råd som ger bäst effekt. EsterCare är ett bolag inom femtech som erbjuder digital vård för kvinnor, där kunskap och expertrådgivning möts, och kvinnan står i centrum.

Kvalitetspolicy

EsterCare strävar efter att vara det självklara valet för kvinnor i alla åldrar som söker vård.

Ledningen och samtliga anställda arbetar med hög professionalism och har färdigheterna och resurserna som krävs för att leverera vetenskapligt beprövad medicinsk rådgivning och vård. EsterCare strävar efter att leverera trygg och effektiv digital vård, och hjälpa sina patienter på resan till bättre hälsa och ökat välmående.

Ledningsgruppen på EsterCare bidrar aktivt till att stödja våra patienters mål, samt att uppehålla effektiviteten i vårt kvalitetsledningssystem. Processerna och ledningssystemen justeras och förbättras kontinuerligt efter behov. Alla aktiviteter utförs i enlighet med gällande lagar och regulationer, samt följer standardiserade ISO-krav.

EsterCare är en medicinskteknisk produkt registrerad hos läkemedelsverket.

Femtech & digital vård

EsterCare är ett bolag som tillhör två branscher, femtech och digital vård. Vårt fokus ligger på att förbättra kvinnans välmående genom att tillgängliggöra möjligheten att nå en gynekolog, barnmorska eller sexolog oavsett vart kvinnan bor.

Vi tycker att kvinnor har rätt till vård anpassad för deras behov, vilket i dagsläget inte är möjligt i alla delar av Sverige. Vi tror att rätt vård på rätt nivå behövs för att effektivisera de resurser som finns inom vården och göra det möjligt för alla kvinnor att nå rätt vårdkompetens för att få korrekt rådgivning och behandling.

Digital vård möjliggör för våra gynekologer, barnmorskor och sexologer att hjälpa kvinnor över hela landet inom många områden för kvinnovård som kan lösas utan fysisk undersökning.

Lydia Graflund
CEO och medgrundare

Lydia har B.Sc & M.Sc i Business Management från Handelshögskolan i Stockholm. Hon har bakgrund från ledande roller inom ehandel, tech-startup och fintech-bolag.

lydia@estercare.com

Helena Graflund Lagercrantz
Medicinsk chef och medgrundare

Helena har läkarexamen från Uppsala Universitet och gjort allmäntjänstgöring på Karolinska Universitetssjukhuset. Idag är hon specialistläkare inom förlossningsvård och gynekologi på Danderyds Sjukhus.

helena@estercare.com

Björn Helgeson
CTO och medgrundare

Björn har läst Medieteknik-programmet vid KTH, drivit medtech-startup och har många års erfarenhet av att hjälpa stora och små techbolag från Stockholms byråvärld.

bjorn@estercare.comAdvisory Board

Helena Kopp Kallner

Helena Kopp Kallner

Helena är docent och överläkare på Danderyds Sjukhus kvinnoklinik, och forskar bl.a. på preventivmedel, familjeplanering och abort.

Helena rådger bolaget bl.a. kring vilka symptom och diagnoser som kan ställas digitalt utan en fysisk undersökning, med syfte att effektivisera EsterCares digitala rådgivning till kvinnor.


Sofia Graflund

Sofia har en gedigen bakgrund inom den juridiska aspekten av M&A och finansiering, och har mångårig erfarenhet från advokatbyrån Vinge samt batteribolaget Northvolt som General Counsel.

Nu arbetar hon som General Counsel & Sustainability Lead på Heart Aerospace.

Sofia Graflund