Vilka är vi?

EsterCare grundades ur en frustration över kvinnors livskvalitet. Vi brinner för att förbättra kvinnors hälsa och skapa förutsättningar för ett mer jämställt samhälle.

om-estercare

Vår historia

Allt startade med Gynpodden. Vår podcast där Helena & Lydia varje vecka bjuder in olika experter och pratar om kvinnohälsa ur ett vetenskapligt perspektiv. Efter att vi startat podden tog det dock inte lång tid innan vi upptäckte att många kvinnor har svårt att nå en gynekolog för ett vårdbesök inom en rimlig tid. Något som leder till att kvinnor går med problem under långa perioder, vilket sänker deras livskvalité. Detta kände vi med en gång att vi ville driva en förändring kring. Då föddes idén till EsterCare.

Våra grundare

Vi som grundat EsterCare är två systrar med en bred och varierad bakgrund inom både tech-branschen och vården. Gemensamt har vi ett starkt engagemang för att skapa förändring inom kvinnohälsa!

Hand hållande telefon med EsterCare-appen

Om oss

EsterCare är ett healthtech-bolag med fokus på kvinnohälsa. Vårt mål är att förbättra kvinnors välmående genom digital och fysisk vård samt preventiva hälsotjänster.

Via vår digitala mottagning möjliggör vi tillgång till vård inom kvinnohälsa, oavsett var i landet man bor. Vi anser att kvinnor har rätt till vård anpassad efter sina behov, vilket inte alltid är möjligt i alla delar av Sverige. Många problem relaterade till kvinnohälsa kan åtgärdas utan ett fysiskt besök. Genom digitala möten avlastar vi också den fysiska vården, vilket leder till snabbare hjälp för dem som behöver en fysisk undersökning.

Behöver du ett fysiskt besök är du välkommen till vår gynmottagning på Torsplan i Stockholm.

Vi erbjuder även digitala och preventiva hälsotjänster till företag. Kvinnor har mycket högre sjukfrånvaro än män, och kvinnohälsa måste tas på allvar och uppmärksammas på arbetsplatsen för att säkerställa att kvinnor ges samma förutsättningar att prestera som män. Med vår portal EsterCare För Företag investerar företag inte bara i de anställdas välbefinnande, utan även i organisationens långsiktiga framgång och hållbarhet.

Vår advisory board

Vi är stolta över vår kompetenta advisory board som rådger EsterCare kring frågor som rör de medicinska och juridiska delarna. Helena & Sofia bidrar båda med ovärderlig kunskap till EsterCare.