Jobba med oss på EsterCare

EsterCare är ett innovativt kvinnovårdsbolag. Vi jobbar med att digitalisera och förbättra kvinnovården, samtidigt som vi försöker driva en strukturell förändring när det kommer till jämställd vård i Sverige. Är din passion att förändra och förbättra svensk kvinnovård? Bli då en del av EsterCare.

Vår arbetsgivarvision

Idén till EsterCare växte sig starkare under pandemins första år då digitala vårdbesök blev en verklighet på gynekologklinikerna. Mycket kan göras digitalt. Möjligheten att jobba digitalt i en kontext för endast kvinnohälsa hade inte funnits tidigare, men nu finns vi. Detta innebär att arbetsförhållandena för vårdspecialister med den här inriktningen ändras radikalt. Vi vill bli den arbetsgivare som du vänder dig till när du vill ha ett flexibelt arbete, där du kan arbeta hemifrån oavsett vart du bor, och när du vill göra kvinnovård tillgänglig för kvinnor över hela vårt avlånga land.

Vad säger våra medarbetare?

"Det är väldigt skönt att jobba hemifrån någon dag i veckan och jag känner att jag gör ett viktigt jobb. Det är många patienter som ringer från städer där det är svårt att få tag på en gynekolog, så det är bra att de kan få tid snabbt."

"Att jobba digitalt med kvinnohälsa är väldigt roligt och ibland även utmanande då traditionell vård som vi utbildas i nästintill uteslutande givits via fysisk konsultation tidigare. Digitalt besök när det går och fysiskt besök när det krävs tror jag kommer att få mer och mer genomslagskraft."

Vanliga frågor

Vad innebär det att jobba som läkare inom EsterCare?

Att arbeta på EsterCare innebär ett effektivt arbetssätt där du kan hjälpa kvinnor i hela landet. Du sitter hemma eller där det passar dig, med din dator, på en tidpunkt som passar dig. Enkelt och smidigt. Vi kan skriva recept och remittera till fysisk enhet vid behov. Du behöver vara minst två år in i din ST inom gynekologi och obstetrik eller färdig specialist. Du kan även vara allmänläkare med intresse av kvinnohälsa. Vi har ett öppet klimat där vi stöttar varandra, man kan fråga om allt, ingen fråga är för liten.

Vad innebär det att jobba som barnmorska inom EsterCare?

Att jobba som barnmorska hos EsterCare innebär ett flexibelt arbete där man verkligen får användning för hela sin bredd som barnmorska. Alltifrån preventivmedelsrådgivning, graviditet, amning och sexuell hälsa.

Vilken erfarenhet krävs för att få jobba som läkare hos EsterCare?

Vi söker både gynekologer och allmänläkare. Vi ser att du gjort minst två år på din ST-utbildning och känner dig trygg med att handlägga patienter på egen hand eller att du är färdig specialist. Alla våra läkare har tillgång till vårt interna kommunikationssystem där det är högt i tak att ställa alla sorters frågor när man känner sig osäker eller bara vill bolla något med någon. Vi har alltid en bakjour i tjänst för handledning.

Hur ser arbetstiderna ut på EsterCare?

Vi kan ta emot patienter mellan 7-21. Många av våra patienter uppskattar att kunna ta ett besök innan eller efter arbetet. Du kan välja att lägga hela dagar hos oss eller bara några timmar. Det finns alltid en bakjour tillgänglig.

Hur ser kommunikationen ut mellan kollegorna?

Vi använder oss av ett internt kommunikationsverktyg. Där finns det kontakt både till andra läkare men också till supporten ifall något skulle strula med tekniken under ditt arbetspass.

Hur ser introduktionen ut innan jag börjar på EsterCare?

Innan ditt första pass så bokar vi in ett digitalt eller fysiskt möte där vi går igenom journalsystemet Webdoc, kommunikationssystem och tidsrapportering. Vi genomför ett testsamtal där vi ser att allt fungerar som det ska med din dator och systemet och att allt ser bra ut inför mötet med patienterna.

Erbjuds jag någon fortbildning hos EsterCare?

Varannan månad bjuder vi in till en föreläsning som är relevant för vårt område. Man kan delta fysiskt (i Stockholm) eller digitalt. Vi spelar in föreläsningarna som vi sedan delar med alla i företaget, om man inte har möjlighet att delta när föreläsningen ges kan man se den senare.