Amning av nyfödd_BW_45
Amning av nyfödd_BW_45
Nästa lediga tid hos en specialist

Boka tid när det passar dig

Vi har tider mellan 8.00 - 22.00

Boka möte

Feber efter födsel

Efter att man har fött barn ska man inte ha feber, då bör man kontakta den klinik där man fött barn och få vård. Feber kan vara ett tecken på infektion i livmodern och då kan man behöva antibiotika, man brukar då bli bättre på ett par dagar. En del kvinnor kan få lite feber i samband med att den mogna mjölken rinner till cirka 4 dygn efter födseln men det brukar gå över inom ett dygn.

När ska du söka hjälp?

Om du får feber efter att du fött barn ska du alltid kontakta vården. Ring den klinik där du födde barn eller gynekologisk akutmottagning för rådgivning.

Hand hållande telefon med EsterCare-appen

Så hjälper vi dig digitalt med dina besvär:

1

Ladda ner EsterCare-appen I appen gör vi en bedömning om vi kan hjälpa dig digitalt och du kan sedan enkelt boka en tid som passar dig

Videomötet sker i appen Prata med vår specialist på en plats där det passar dig

2
3

Du får vård, rådgivning och eventuell behandling Vi bokar även in uppföljning vid behov

Våra barnmorskor

Träffa någon av våra kunniga barnmorskor och få digital vård. Du bokar ett möte direkt i appen och kan enkelt välja en tid som passar dig. Vi hjälper dig med rådgivning, vård och behandling.

Vanliga frågor om feber efter födsel

Hur vet man om man fått en infektion efter förlossningen?

Om man drabbas av en infektion efter förlossning får man ofta feber, ont i kroppen och känner sig sjuk. Det är också vanligt att man får ont i magen och att avslaget eller blödningen förändras. Det kan öka i mängd, färg eller börja lukta starkt. Upplever man dessa symtom ska man alltid kontakt vården.

Hur länge kan man ha feber efter födseln?

Om du har feber i mer än ett dygn ska du kontakta vården. Vissa kvinnor upplever en temperaturhöjning i samband med att den mogna mjölken rinner till, det sker cirka 4 dagar efter födseln om man ammar.

Kan man få feber av amning?

När den mogna mjölken rinner till uppstår något som kallas mjölkstas. Det är en normal, fysiologisk reaktion och brösten kan då kännas hårda, knöliga och varma. Vissa kvinnor kan få lite feber i samband med detta. Det kan underlättar att handmjölka lite innan amning för att barnet ska få ett bättre tag när bröstet är spänt och stort. Mjölkstas är inte samma sak som mjölkstockning

Ladda ner EsterCare-appen

Vård och rådgivning utan remiss av våra specialister inom kvinnohälsa

Vi erbjuder även behandlingsprogram och hälsopaket

En gedigen kunskapsbank fylld av fakta om våra kvinnokroppar

Scanna QR-koden för att komma igång:

tre skärmavbildningar på estercare-appen