Gravidmage_BW_45
Gravidmage_BW_45
Nästa lediga tid hos en specialist

Boka tid när det passar dig

Vi har tider mellan 8.00 - 22.00

Boka möte

Huvudvärk under graviditeten

Huvudvärk är ett ganska vanligt besvär under graviditet. Det kan bero på att man behöver äta och dricka med kortare tid mellan målen, det kan ha att göra med en känslighet för graviditetshormon eller bero på ett lågt blodvärde. Om du däremot får plötslig huvudvärk och flimmer för ögonen senare i din graviditet kan det bero på att blodtrycket har stigit, då ska du kontakta din barnmorska.

Det går bra att ta Alvedon eller smärtstillande med paracetamol när man är gravid, annars är det bra att försöka äta och dricka regelbundet, stressa mindre och vila.

EsterCares barnmorskor kan ge dig rådgivning under graviditet

När det kommer till huvudvärk finns det mycket man göra själv, vila, äta, dricka och frisk luft kan hjälpa. Under en graviditet kan det kännas skönt att rådfråga någon vad man rekommenderas och inte, till exempel när det kommer till smärtlindring. Hos barnmorskorna på EsterCare kan du få rådgivning, svar på dina frågor och rekommendationer för just dig.

Hand hållande telefon med EsterCare-appen

Så hjälper vi dig digitalt med dina besvär:

1

Boka ditt möte. Ladda ner EsterCare-appen på din mobila enhet och boka tid

Videomötet sker i appen. Prata med vår specialist på en plats där det passar dig

2
3

Du får vård, rådgivning och eventuell behandling. Vi bokar även in uppföljning vid behov

Våra barnmorskor

Träffa någon av våra kunniga barnmorskor och få digital vård. Du bokar ett möte direkt i appen och kan enkelt välja en tid som passar dig. Vi hjälper dig med rådgivning, vård och behandling.

Vanliga frågor

Får jag ta smärtstillande när jag är gravid?

Under graviditet avråds man att ta smärtstillande innehållande ibuprofen eller så kallade NSAID preparat, till exempel Ipren. Men smärtstillande innehållande paracetamol, till exempel Alvedon går bra att ta. Följ instruktionerna på bipacksedeln.

Är det farligt att ha huvudvärk under graviditet?

Om du får huvudvärk i senare delen av din graviditet och samtidigt upplever symtom såsom flimmer för ögonen bör du kontakta vården. Det kan vara ett tecken på att ditt blodtryck är högt, det är viktigt att få behandling för.

Annars är det inte farligt att ha huvudvärk men besvärligt, har du ofta huvudvärk som inte går över med egenvård eller smärtstillande, ta kontakt med en läkare eller gynekolog.

Vad är hormonell huvudvärk?

I graviditetens första halva är det vanligt med huvudvärk som beror på hormoner. Östrogen, progesteron och graviditetshormonet HCG ökar vilket kan göra att kroppen reagerar med huvudvärk.

För kvinnor som annars har hormonell migrän kan det minskas under graviditet då hormonerna inte svänger lika mycket som i cykeln när man inte är gravid.

Ladda ner EsterCare-appen

Vård och rådgivning utan remiss av våra specialister inom kvinnohälsa

Vi erbjuder även behandlingsprogram och hälsopaket

En gedigen kunskapsbank fylld av fakta om våra kvinnokroppar

Scanna QR-koden för att komma igång:

tre skärmavbildningar på estercare-appen