Vänner i samtal vid sjön_BW_45
Vänner i samtal vid sjön_BW_45
Nästa lediga tid hos en specialist

Boka tid när det passar dig

Vi har tider mellan 8.00 - 22.00

Boka möte

Migrän

Migrän är en mycket besvärande form av huvudvärk som kan ha olika triggers, förlopp och behandling för olika personer. För vissa triggas anfallen av stress, lukter eller hormoner och kan därför behöva behandlas olika.

Hur kan jag få hjälp på EsterCare?

Hos EsterCare kan du få rådgivning, rekommendationer och vid behov recept på smärtstillande för dina migränbesvär. Du får träffa våra erfarna specialister inom allmänmedicin som kan hjälpa dig och svara på dina frågor.

Hand hållande telefon med EsterCare-appen

Så hjälper vi dig digitalt med dina besvär:

1

Boka ditt möte. Ladda ner EsterCare-appen på din mobila enhet och boka tid

Videomötet sker i appen. Prata med vår specialist på en plats där det passar dig

2
3

Du får vård, rådgivning och eventuell behandling. Vi bokar även in uppföljning vid behov

Våra allmänläkare

När du söker vård hos oss för migrän får du träffa en allmänläkare som är utbildad inom området. Du bokar ett möte med en av våra specialister direkt i appen och kan enkelt välja en tid som passar dig. Vi hjälper dig med rådgivning, vård och behandling.

Träffa oss

Vanliga frågor om migrän

Hur vet jag att det är migrän?

Migrän kännetecknas ofta av huvudvärksattacker som pågår i 4-72 timmar. De kan vara av olika karaktär, ibland bara i halva delen av huvudet. De kan kan komma som stötar och smärtan kan vara måttlig till svår. Smärtan förvärras ofta av att du rör på dig och det är inte ovanligt att samtidigt vara iIllamående och/eller kräkas. Många upplever en överkänslighet mot ljus, ljud och lukter. Vissa får även påverkan på syn, känsel, tal, motorik som är kortvarigt och sedan försvinner (detta kallas att man har migrän med aura). 

Varför får kvinnor mer migrän än män?

Det finns något som kallas hormonell migrän, det betyder att man kan få migrän oftare vid mens och hormonförändringar, eftersom att män inte har en cykel och hormoner som fluktuerar regelbundet drabbas de inte heller av hormonell migrän.

Vilken behandling kan man få för migrän?

Behandlingen vid migrän är ofta egenvård och att identifiera sina triggers, alltså vad som utlöser migränanfallen. När anfallet väl har brutit ut brukar det hjälpa med egenvård som vila i ett mörkt rum och att lägga en kall handduk över pannan samt att ta smärtstillande läkemedel.

Om man får anfall ofta kan man äta läkemedel som som hjälper till att glesa ut anfallen och även göra de anfall som ändå kommer mindre besvärliga. 

Vad triggar migrän?

Triggers av migrän skiljer sig mellan individer men vanliga triggers är stress, starka lukter eller hormoner. Sömnsvårigheter och andra sjukdomstillstånd kan även de utlösa migränanfall.

Vad är skillnaden på migrän & huvudvärk?

Migrän kännetecknas av en intensiv huvudvärk som oftast är ensidig, alltså bara påverkar ena sidan av huvudet. Ofta förvärras smärtan av rörelse vid migrän och kan vara så pass intensiv att den förhindrar dig från vardagsaktiviteter samt arbete.

Ladda ner EsterCare-appen

Vård och rådgivning utan remiss av våra specialister inom kvinnohälsa

Vi erbjuder även behandlingsprogram och hälsopaket

En gedigen kunskapsbank fylld av fakta om våra kvinnokroppar

Scanna QR-koden för att komma igång:

tre skärmavbildningar på estercare-appen