Kvinna som sitter i skräddare_BW_11
Kvinna som sitter i skräddare_BW_11
Nästa lediga tid hos en specialist

Boka tid när det passar dig

Vi har tider mellan 8.00 - 22.00

Boka möte

Cellförändringar

De flesta typer av HPV är inte skadliga men några av dem kan orsaka cellförändringar på till exempel livmodertappen. Detta kan i förlängningen utvecklas till livmoderhalscancer. Det är viktigt att komma ihåg att cellförändringar inte är cancer men obehandlat kan de leda till cancer. Däremot läker de flesta cellförändringar ut av sig själva.

Hur kan jag få hjälp på EsterCare?

När det kommer till cellförändringar krävs oftast ett fysiskt besök men för dig som önskar rådgivning inför behandling eller för dig som har fått ett svar på cellprovtagning som du önskar diskutera kan våra gynekologer svara på frågor och ge dig en rekommenderad väg framåt.

Hand hållande telefon med EsterCare-appen

Så hjälper vi dig digitalt med dina besvär:

1

Boka ditt möte. Ladda ner EsterCare-appen på din mobila enhet och boka tid

Videomötet sker i appen. Prata med vår specialist på en plats där det passar dig

2
3

Du får vård, rådgivning och eventuell behandling. Vi bokar även in uppföljning vid behov

Våra gynekologer

Träffa någon av våra erfarna gynekologer och få digital vård. Du bokar ett möte med en av våra specialister direkt i appen och kan enkelt välja en tid som passar dig. Vi hjälper dig med rådgivning, vård och behandling.

Vanliga frågor om cellförändringar

Kan man märka cellförändringar?

De allra flesta cellförändringar ger inga symtom, men om du upplever nytillkomna blödningar eller annorlunda flytningar är det bra om du tar kontakt med vården.

Kan jag få hjälp att tolka ett provsvar?

Ja, boka en tid hos en av våra gynekologer i appen så kan de hjälpa dig att förklara ditt svar eller vad nästa steg i behandlingen kan tänkas vara.

Är cellförändringar cancer?

Nej, cellförändringar är inte cancer och de flesta cellförändringar läker ut av sig själv. Men vissa typer av förändringar kan, om de lämnas oupptäckta eller obehandlade, leda till cancer.

Hur får man cellförändringar?

Cellförändringar uppkommer oftast efter att man smittats av ett så kallat HPV-virus. Det finns olika typer av HPV som är olika smittsamma och olika allvarliga men de sprids främst genom sexuell kontakt där slemhinna möter slemhinna eller hud.

HPV & cellförändringar, hur hänger det ihop?

HPV är ett virus som finns i olika former, det står för humant papillomvirus och smittar främst via sexuell kontakt. En HPV-infektion är oftast symtomfri och läker ut av sig själv men kan ibland ge upphov till könsvårtor som kallas kondylom. En HPV-infektion kan i vissa fall bli kroniska och vissa HPV-virus kan ge upphov till cellförändringar.

Ladda ner EsterCare-appen

Vård och rådgivning utan remiss av våra specialister inom kvinnohälsa

Vi erbjuder även behandlingsprogram och hälsopaket

En gedigen kunskapsbank fylld av fakta om våra kvinnokroppar

Scanna QR-koden för att komma igång:

tre skärmavbildningar på estercare-appen