Mobil med EsterCare-appen_BW_45
Mobil med EsterCare-appen_BW_45
Nästa lediga tid hos en specialist

Boka tid när det passar dig

Vi har tider mellan 8.00 - 22.00

Boka möte

Träffa en sexolog

Frågor kring sexualitet, sexuell identitet, sexuella preferenser och lust är vanliga men det kan vara svårt att veta vart man kan vända sig med dessa funderingar. Många upplever dessutom tabu eller att det är pinsamt att prata med någon om sexualitet. Ett digitalt besök hos en av våra sexologer är avgiftsfritt.

Få hjälp med:

Låg sexlust

Hög sexlust

Frågor runt sexuell identitet

Kommunikationsproblem

Svårigheter med upphetsning & orgasm

Smärta vid sex

Lustskillnader i en relation

När kan en sexolog på EsterCare hjälpa mig?

Vi kan hjälpa dig med sexuell problematik kopplat till identitet, upplevd låg eller hög lust, orgasm, kommunikation och/eller sex kopplat till sjukdom/behandling. Rådgivande samtal kan även gälla sexuell problematik kopplat till familjebildning då vår sexolog har lång erfarenhet av mödrahälsovård och fertilitetsbehandling. Ibland räcker ett samtal för att få råd samt tips kring en specifik fundering. Ibland krävs en längre kontakt, då får du självklart träffa samma behandlare hela vägen.

Hand hållande telefon med EsterCare-appen

Så hjälper vi dig digitalt med dina besvär:

1

Boka ditt möte. Ladda ner EsterCare-appen på din mobila enhet och boka tid

Videomötet sker i appen. Prata med vår specialist på en plats där det passar dig

2
3

Du får vård, rådgivning och eventuell behandling. Vi bokar även in uppföljning vid behov

Våra sexologer

Träffa våra fantastiska sexologer och få digital vård. Du bokar ett möte direkt i appen och kan enkelt välja en tid som passar dig. Vi kan hjälpa dig eller er med rådgivning, tips & ge verktyg för att komma framåt.

Vanliga frågor

Vad kan jag göra åt låg sexlust?

Låg sexlust kan bero på väldigt många olika saker. Många psykologiska aspekter som stress, oro, ångest och depression kan inverka negativt på sexuell lust. Även tidsbrist och dåligt fysiskt mående kan såklart påverka, likaså dåligt mående i aktuell relation. En start är att försöka identifiera vad som kan vara anledningen till den låga lusten och åtgärda detta, eller ta hjälp av en terapeut eller sexolog för att få hjälp. Det är också fullt normalt att sexuell lust pendlar genom livet utan att detta behöver vara tecken på att någonting är fel.

Finns det olika typer av orgasmer?

En kan få orgasm av stimulering av olika kroppsdelar, men fokus kan få vara på upplevelsen snarare än vart den kommer ifrån. Många kvinnor tror att man "bör" få orgasm utav penetration men oftast behövs klitorisstimulering simultant eller enbart för att uppnå orgasm. Ju mer fokus det blir på orgasmen, eller olika sätt att nå den desto svårare kan det bli. Försök att njuta av orgasmen snarare än att värdera vart den kommer ifrån.

Min partner och jag har olika behov av sex, vad kan vi göra?

Kommunicera, kommunicera och kommunicera. Försök att tala om era behov och varför de är viktiga för er. I perioder när ni har mindre eller inget sex, tala om vad ni behöver göra mer av i övrigt. Många gånger står sexuellt behov för samma saker som åtrå, att känna sig sedd, älskad och behövd. Kan ni hitta kompromisser som känns bra för båda? Det är aldrig okej att tjata sig till sex, och inte heller en hållbar situation att "ställa upp" för att partner skall vara nöjd.

Kan klimakteriet påverka sexlivet?

Fysiska förändringar kan påverka sättet vi har sex, lustkänslor och hur vi känner inför vår egen kropp. Eftersom östrogen minskar i mängd under klimakteriet kan slemhinnor och möjlighet till lubrikation påverkas. Slemhinnorna kan bli skörare både i vulva samt vagina och skapa smärta vid smeksex och penetrativt sex. Vissa kvinnor behöver lokalt östrogentillskott för att bibehålla smidigheten i slemhinnorna. Glidmedel är bra att använda oavsett vilken typ av sex man har, och försök att fokusera på att göra det som fortfarande är njutningsfullt snarare än den typen av sex ni/du haft tidigare. Klimakteriet kan såklart också innebära andra förändringar såsom trötthet, minskad lust eller värk/smärta som kan påverka sexlivet.

Hur går ett sexologbesök till?

Ett sexologbesök är ett samtal på 30 minuter/tillfälle. Vi går tillsammans igenom det som upplevs problematiskt, aktuella sjukdomar, medicinering och livssituation. Tillsammans söker vi efter eventuella orsaker och lösningar. Mellan besöken uppmuntras det ofta till olika hemuppgifter som sedan följs upp vid nästa besök. Det är alltid dina önskemål som styr, att du kan känna dig helt trygg och att det sker i din egen takt.

Ladda ner EsterCare-appen

Vård och rådgivning utan remiss av våra specialister inom kvinnohälsa

Vi erbjuder även behandlingsprogram och hälsopaket

En gedigen kunskapsbank fylld av fakta om våra kvinnokroppar

Scanna QR-koden för att komma igång:

tre skärmavbildningar på estercare-appen