Ladda ner EsterCare-appen I appen gör vi en bedömning om vi kan hjälpa dig digitalt och du kan sedan enkelt boka en tid som passar dig
Boka tid när det passar dig
Vi har tider mellan 8.00 - 22.00
Boka möte
P-piller finns i en mängd olika varianter och med olika typer av hormon. Det finns kombinerade p-piller som innehåller både östrogen och gestagen och så finns det mellanpiller eller mini-piller som endast innehåller gestagen. Men även bland de kombinerade och gestagena pillerna finns det olika typer av hormon. Det gör att det finns olika piller som kan passa olika kvinnor bra. Boka en preventivmedelsrådgivning så får du rekommendationer som är anpassade för just dig.
Kombinerade p-piller
Mellanpiller
Mini-piller
Gestagena piller
Om du har funderingar kring din menscykel, fertilitet eller familjeplanering kan man alltid boka ett rådgivande samtal med en gynekolog eller barnmorska. Om du brukar ha regelbunden mens men den plötsligt uteblir och det håller i sig i 6 månader, utan att du är gravid eller är i klimakteriet, rekommenderas att du söker vård hos en gynekolog. Hos oss på EsterCare kan en gynekolog ge dig rådgivning och svar på dina frågor.
Om man inte har fått sin första mens och har fyllt 16 år rekommenderas man även då att söka en gynekolog som kan hjälpa till med en väg framåt.
Ladda ner EsterCare-appen I appen gör vi en bedömning om vi kan hjälpa dig digitalt och du kan sedan enkelt boka en tid som passar dig
Videomötet sker i appen Prata med vår specialist på en plats där det passar dig
Du får vård, rådgivning och eventuell behandling Vi bokar även in uppföljning vid behov
Träffa någon av våra kunniga barnmorskor och få digital vård. Du bokar ett möte direkt i appen och kan enkelt välja en tid som passar dig. Vi hjälper dig med rådgivning, vård och behandling.
Hur vet jag vilket p-piller som passar mig?
Eftersom att vi alla är olika och har olika förutsättningar är det svårt att på förhand säga vilket p-piller som passar just dig men vi kan genom att fråga dig om dina förväntningar och önskemål öka möjligheten för att hitta ett bra alternativ för dig. Önskar du kanske slippa blöda eller vill du ha en regelbunden blödning? Har du besvär med PMS som du önskar lindra? Eller har du kanske tidigare haft en blodpropp och fått höra att du ska undvika östrogen? Vi kan lotsa dig rätt och öka chanserna till att du hittar rätt alternativ direkt.
Går man upp i vikt av p-piller?
Nej, tidigare trodde man att man ökade i vikt av p-piller men studier har visat att kombinerade p-piller inte är kopplade till viktuppgång. Det har nog snarare att göra med andra livsstilsförändringar.
Påverkas min fertilitet av att äta p-piller?
Nej din fertilitet påverkas inte av att äta p-piller. När du slutar med p-piller kommer kroppen själv att börja producera de hormon som ska styra din ägglossning, det här kan för vissa kvinnor ta ett par månader medan det kommer igång direkt för andra. Att kroppen kan några månader på sig att komma igång med detta är inget konstigt, men det tar bara några dagar från att du slutat med p-piller innan de är ur kroppens system.
Ska man äta ihop sina kartor?
Att äta ihop sina kartor uppskattar många kvinnor, dels för att man kan slippa blödning och dels för att man även kan se att vissa biverkningar kopplade till ens cykel kan lindras. Det brukar rekommenderas att äta ihop sina kartor av dessa anledningar men om du önskar ha en regelbunden blödning kan du alltså ta regelbundet uppehåll enligt instruktionerna på bipacksedeln.
Vad händer om jag glömt att ta ett p-piller?
Om du har glömt att ta ett p-piller ska du ta det piller du glömde så snart du kan, sedan tar du nästa piller som vanligt, även om det är samtidigt som det missade p-pillret. Tänk på att använda kondom om du har samlag under de kommande sju dygnen. Efter att du sedan ätit p-piller sju dagar i rad är du skyddad mot graviditet igen.
Vård och rådgivning utan remiss av våra specialister inom kvinnohälsa
Vi erbjuder även behandlingsprogram och hälsopaket
En gedigen kunskapsbank fylld av fakta om våra kvinnokroppar